+49 2369 20 30 490 info@afluisteren.com

GPS vinden in de auto – dat moet je weten

GPS-trackers zijn kleine apparaten die overal kunnen worden gebruikt om de positie van een voertuig te bepalen.

Als een dergelijke GPS-tracker in de auto is verborgen, weten derden altijd waar de auto zich bevindt door deze te lokaliseren.

De GPS Tracker werkt op een batterij of is rechtstreeks op de stroomvoorziening van de auto aangesloten. Het werkt als een richtingzoeker en gebruikt GPS (Global Positioning System) om de positie te bepalen. 

GPS-zender met balpen in groottevergelijking.

Veel GPS-zenders zijn korter dan een pen en kunnen op veel plaatsen op of in de auto worden verstopt.

Er is een simkaart in de tracker, die de positie vervolgens via sms naar een ontvanger stuurt. Dit kan een locatieportaal of een mobiele telefoon zijn.

De exacte positie kan worden getraceerd met behulp van een app op de mobiele telefoon. De app is vervolgens gekoppeld aan Google Maps, waardoor deze gemakkelijk te vinden is.

Het geheime gebruik van een GPS-tracker om een bewegingsprofiel van andere mensen te maken, is verboden.

Word je stiekem gelokaliseerd?

Omdat GPS-trackers goedkoop zijn om overal te kopen, gebruiken steeds meer mensen ze als richtingzoekers om anderen te volgen.

Ben je bang dat iemand in het geheim de positiegegevens van je auto verzamelt om jou te controleren? Dan kun je zelf onder het voertuig kijken om te zien of je ergens een klein doosje kunt vinden.

Maar: goede GPS-trackers zijn nu zo klein dat een leek ze niet meer kan vinden. Dan helpt alleen een professional.

We onderzoeken uw voertuig op verborgen GPS-zenders

Om de auto volledig te onderzoeken, hebt u uitgebreide uitrusting en veel knowhow nodig.

Eerst onderwerpen we het voertuig aan een externe inspectie. Er is een visuele underbody sectie op een hefplatform.

Een technicus onderzoekt vervolgens de auto met speciale meetapparatuur voor bewakingstechnologie, vooral voor GPS-trackers in de docking-versie met onafhankelijke voeding.

Diverse schuilplaatsen al in het buitengebied van de auto

Daders plaatsen graag een GPS-tracker in de docking-versie in het gebied van de achterbumper met behulp van een magneet. Dit werkt goed omdat het staal in de bumper heel goed werkt als een klevend oppervlak voor een magneet.

De mantel van de bumper, inclusief de achterklep, is gemaakt van kunststof als een niet-dragend element van het voertuig.

Hierdoor kan de verborgen GPS-tracker GPS-satellietsignalen in voldoende kwaliteit ontvangen zonder metalen afscherming.

De bekleding van het achterschort kan gemakkelijk worden verwijderd. Een bestaand trekapparaat voor een aanhanger biedt ook ruimte.

Dat is de reden waarom dergelijke plaatsen populaire schuilplaatsen zijn voor GPS-technologie.

Het schort onder de voorbumper en de inlaten voor de luchtstroom dienen ook als een geheime schuilplaats. Hetzelfde geldt voor alle holle ruimtes onder een voertuig.

Sommige GPS-trackers van auto’s zijn nu zo plat dat ze zelfs kunnen worden verborgen in kentekenplaathouders, waar ze een duidelijk zicht op een satelliet hebben.

Het is ook denkbaar om GPS-trackers te installeren in het gebied van de onderbalken. Dit werkt omdat de reflectie van de signalen van de satellieten op straat het mogelijk maakt om ze te lokaliseren. Dit is echter niet altijd precies wat de dader graag doet, omdat de GPS-positie zelden tot één meter telt.

GPS vinden in de auto.

Bij het afluisteren van de verdediging worden zelfs de kleinste gaten met endoscoopcamera’s onderzocht.

In het centrale deel van de onderkant van de auto hebben GPS-trackers een slechte signaalontvangst. Schuilplaatsen in het gebied van de zijhekken zijn daarom geschikter.

We onderzoeken al deze gebieden met een speciale spiegel en een endoscoopcamera.

Onderzoek van het interieur van de auto voor zenders

In de auto gebruiken we een videostethoscoop om alle gebieden te controleren die geschikt zijn als locatie voor een GPS-zender.

Deze omvatten:

 • alle panelen binnenin
 • De cockpitbekleding in het gebied onder het dashboardkastje.

Tijdens het onderzoeken van het interieur creëren we situaties in de vorm van een simulatie die verborgen GPS-trackers stimuleert om gegevens via GSM te verzenden. Onze technici tonen dit aan door middel van een technische meting.

Binnen en buiten de auto stoten we mogelijke locaties uit voor de geheime installatie van GPS-richtingzoekers of andere bewakingstechnologie.

Bij het meten hangt het ervan af of de gesignaleerde elektronica overeenkomt met hun beoogde wettelijke taken of dat er een afwijking is.

Op deze manier controleren we of er bewakingstechnologie is in de vorm van actief verzendende transmissietechnologie of in de standby-modus (zogenaamde sleeper) in de auto.

Tijdens de visuele inspectie letten we er goed op of er ergens lijmsporen of lichaamsplamuur zijn. Deze geven aan dat een richtingszoeker daar zou kunnen zijn geïnstalleerd voor monitoring.

Tegelijkertijd zijn we op zoek naar sporen van afdrukken die kunnen aangeven dat een tracker tijdelijk is gekoppeld voor GPS-locatie.

Technische uitrusting in het onderzoek

Om te bepalen of er een geheime GPS-locatie in het voertuig is, gebruiken we ook een apparaat dat GSM-signalen kan detecteren.

Omdat GPS-richtingzoekers op GSM-basis werken, kunnen geschikte signalen met dit apparaat worden gedetecteerd. Elke mobiele telefoon of illegale GSM-communicatie kan op deze manier worden gelokaliseerd.

Het apparaat detecteert

 • 2G
 • 3G en 4G mobiele radio
 • GSM, UMTS en LTE.

Omdat deze standaarden gebruikelijk zijn voor het verzenden van signalen of sms met behulp van een simkaart, kan illegaal gebruik altijd worden bewezen wanneer er een zendvermogen is.

Om de functies van het GPS-apparaat te activeren, rijden we het voertuig een bepaalde afstand tijdens het onderzoek.

Dit is nodig omdat bepaalde trackers alleen een GPS-signaal met de huidige positie verzenden wanneer ze in beweging zijn en een bepaalde snelheid hebben bereikt.

Andere apparaten om te controleren op GPS-trackers:

 • spectrum analyzer
 • Omnidirectional antennes
 • directionele antennes
 • near field
 • Mobile Detector
 • videoscopen

Zoeken naar radiofrequenties van afluisterapparatuur.

Onderzoek naar GPS op andere voertuigen

De mogelijkheid van tracking via GPS is niet alleen beperkt tot een auto. Daarom onderzoeken we ook andere transportmiddelen voor GPS-richtingzoekers, zoals:

 • truck
 • bestelwagens
 • Motorfietsen
 • boten

Het opsporen van GPS-trackers is mogelijk op elk voertuig.

Op internet vindt u apparaten die zogenaamd geschikt zijn om GPS-monitoring te bewijzen. Houd er rekening mee dat deze zoekapparatuur geen professioneel onderzoek vervangt.

Het controleren op geheime GPS-modules, GPS-loggers en andere apparaten vereist veel expertise, dure technologie en duurt enkele uren.

Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat we elk type station kunnen vinden.

Advies over het opsporen van zenders

Als u zich zorgen maakt dat iemand u in het geheim in de gaten houdt met een GPS-tracker, laat het ons weten.

Om er zeker van te zijn dat niemand stiekem al uw paden volgt, onderzoeken we uw voertuig op monitoring via GPS.

Na het examen weet je het zeker.

Worden ze afgeluisterd?

Lauschabwehr Kontakt

Advieshotline:

+49 2369 20 30 490

 • We detecteren allerlei soorten bugs
 • Professionele afluisterbeveiliging
 • Hoogwaardige apparatuur
 • Maximale veiligheid

Beveiligd contactformulier:

  Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

  Door het versturen van dit bericht bevestig ik de informatie over de gegevensbescherming. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met als doel contact met mij op te nemen.

  Als u contact met ons opneemt via het formulier op de website of via e-mail, worden uw gegevens door ons opgeslagen voor de verwerking van uw aanvraag en in geval van vervolgvragen. Wij zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven zonder uw voorafgaande toestemming. Let op ons privacybeleid.