+49 2369 20 30 490 info@afluisteren.com

Opsporen van afluisterapparatuur en analyse van veiligheidslekken

Het opsporen van afluisterapparatuur bevat alle maatregelen om het afluisteren van geheime, erg gevoelige of private informatie te vermijden, oftewel aan het licht te brengen.

Het is quasi een technische inspectie van alle uw ruimtes en mobilair op het bestaan van iedere mogelijke afluisterapparatuur.

In het kader van de afweer van afluistering gaat de technicus erop letten, dat alle mogelijk verborgen bewakingsapparatuur (wantsen) worden gedetecteerd, zwakke plekken in de techniek open te leggen en technische veiligheidsrisicos te ontdekken.

Een deskundige voor afluistering gaat tijdens zijn onderzoek de zwakke plekken in de veiligheid analyseren.

Bij voorbeeld aan de slotten, alarmsystemen of andere technische systemen, die in het bedrijf (of thuis) worden gebruikt.

Analyse van veiligheidslekken

Een analyse van veiligheidslekken wordt vaak in de periode vóór de detectie van afluisterapparatuur uitgevoerd.

De deskundige voor afluistering gaat hierbij de te onderzoeken plaatsen uitgebreid op zwakke plekken controleren zoals bij voorbeeld existente technische systemen als slotten, deuren, alarmsystemen, videocameras, telefoonsystemen, barrières, interne netwerken en de computer.

Aan het eind van zo’n technische analyse op veiligheidslekken wordt een rapport opgesteld met opmerkingen mbt de zwakke plekken en de te opheffen veiligsheidsrisicos.

Een analyse van veiligheidslekken kan de beveiliging van een bedrijf helpen de eigen verplichte zorgvuldigheden tegenover het bedrijf te nemen.

In het kader van een analyse op veiligheidslekken worden vragen gesteld als:

 • Wie zou een verhoogd interesse eraan hebben het bedrijf te bespioneren en bedrijfsgeheimen na te speuren?
 • In welk soort informatie zouden derden geinteresseerd zijn?
 • Waar zou industriespionage een aanval plannen?
 • Wanneer en in welk vorm is een bedrijf aanvechtbar?
 • Hoe kan iemand worden aangevochten?
 • Heeft het bedrijf daadwerkelijk de veiligheid en bescherming, die het zou moeten hebben?

Vormen van afluisteren verschillen in veiligheidsfasen en de desbetreffende beginsituatie.

Opsporen van afluisterapparatuur en analyse van veiligheidslekken

Een afluisterdeskundige zal tijdens zijn onderzoek de zwakke punten in de beveiliging analyseren.

Het moet ervan uit worden gegaan dat risico’s in militaire instellingen, wapeningsbedrijven, autoriteiten of onderzoeks en ontwikkelingsinrichtigen hoger moeten worden ingeschat dan risoco’s in het privéleven.

In het kader van de maatregelen tegen het afluisteren worden complete Sweep uitgevoerd, waarbij muren, mobilair en niet demontabele gerieven met behulp van röntegentechnologie onderzocht worden om risicofactoren te vinden.

Het vinden van apparatuur voor het afluisteren, noodzakelijke maatregelen, die moeten worden genomen om het afluisteren te vermijden, technieke controles en de hin top technieke risico’s voor de veiligheid worden net zoveel onderzocht dan fysieke veiligheidslekken, die het technieke of fysieke doordringen van een inrichting zouden worden gepermitteerd.

De zenders en wantsen, die voor de maatregelen tegen afluisteren worden vaak in gebruiksvoorwerpen van het dagelijkse leven geintegreerd en ontlopen mbt hun bediening, functie en optiek bijna niet meer van de regulaire voorwerpen.

Telefoonhornen met al ingebouwde wantsen zijn op internet voor bijna ieder gangbaar telefoontoestelte verkrijgen, waarbij de geintegreerde afluister detectoren in staat zijn als kamer-microfoon misbruikt te worden.

Telefoons deugen bovenuit ervoor om audiosignalen onbemerkt naar buiten te zenden, zelfs als het hoorn opgehangen is. Zulke technische veiligheidslekken en de ongewilde uitzending van informaties vertegenwoordigen een extreem risico, dat moet worden geminimeerd.

Hiervoor moet een bedrijf dat gespecialiseerd is op afluisterings-bescherming aan de slag.

U moet niet gewoon maar een een of ander particuliere recherche, een dubieuze Ltd of een zelfbenoemde expert – u mag alleen maar deskundigen vertrouwen, die hun kennis kunnen bewijzen en het benodigde en het equipment voor hun vakgebied (afluisterings-bescherming) hebben.

Worden ze afgeluisterd?

Lauschabwehr Kontakt

Advieshotline:

+49 2369 20 30 490

 • We detecteren allerlei soorten bugs
 • Professionele afluisterbeveiliging
 • Hoogwaardige apparatuur
 • Maximale veiligheid

Beveiligd contactformulier:

  Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

  Door het versturen van dit bericht bevestig ik de informatie over de gegevensbescherming. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met als doel contact met mij op te nemen.

  Als u contact met ons opneemt via het formulier op de website of via e-mail, worden uw gegevens door ons opgeslagen voor de verwerking van uw aanvraag en in geval van vervolgvragen. Wij zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven zonder uw voorafgaande toestemming. Let op ons privacybeleid.