+49 2369 20 30 490 info@afluisteren.com

Verschillende methodes voor het afluisteren

Wanneer u zich zorgen maakt dat u stiekem wordt afgeluisterd, dan zou het verstandig kunnen zijn om een firma voor het opsporen van afluisterapparatuur te contacteren. Een zoek naar wantsen is voor u het enige probate middel om beveiliging voor een ongewenst afvoer van informatie te hebben.

Hoe werkt afluisteren?

Afluisterapparatuur of een wants is een installatie die ergens verborgen is aangebracht om boodschappen op te vangen en illegaal aan derden door te geven.

De derde persoon –ook wel luistervink genoemd- heeft hierbij de mogelijkheid of in heel geringe afstand van het slachtoffer van de afluistering of verafgelegen van het plaats van de afluistering te zijn.

Uiteindelijk is het afhankelijk van de soort wants die de luistervink gebruikt, want deze bepaalt de afstand van het te surveilleren object.

Om de verschillende manieren van afluistering beter te kunnen onderscheiden gaan we de gebruikte afluisterapparatuur en wantsen in verschillende groepen classificeren.

Het gaat hierbij om akoestische methoden, om RF-afluisterapparatuur, optische wantsen en tenslotte bekabelings-gebonden afluisterapparatuur.

De akoestische wants kan zonder toegevoegde electronica uitkomen om een persoon af te luisteren. Hierbij kunnen tuigen worden gebruikt als een stethoscoop, een simpel rubberen-rietstengel of zelfs een glas.

Alle deze tuigen kunnen in het bereik van veiligheidslekken binnen het te controleren object worden geplaatst, zoals bij voorbeeld aan ramen, ventilatieschacht of aan slecht geïnstalleerde electronische voorzieningen.

Het gebruik van een akoestische wants is doodeenvoudig en is heel moeilijk te achtervolgen, waarbij een geschikte analyse van zwakke plekken ervoor zou kunnen zorgen, dat de luistervink alleen weinig aangrijpingspunten ter afluistering heeft.

Verschillende methodes voor het afluisteren

Om ervoor te zorgen dat het zoeken naar afluisterapparatuur niet verandert in het zoeken naar een naald in een hooiberg, heeft u een specialist nodig.

Een RF-wants is de bekendste manier voor afluisteren. Om een lokaal af te luisteren wordt een draadloze zender aan een plek verborgen die niet direct zichtbaar is. Het gaat hierbij om de klassieke wants, die uit vele oude James Bond filmen bekend is.

Afluisterapparatuur kan onder tafels, lampen of aan andere plekken worden geplaatst om signalen uit te zenden. Deze apparaten die uit de film bekend zijn, zijn ondertussen veel kleiner en in een miniatuur vorm te verkrijgen.

In Spy Shops kunnenn de kleinste tuigen, die ter afluistering dienen en met het blote oog niet te herkennen zijn, verkregen worden. Zulke tuigen zijn heel goedkoop, zodat geen grote schade voor de luistervink ontstaat als ze worden ontdekt.

Het zijn dus weggooi-tuigen, die zonder problemen kunnen worden geplaatst, maar doorgaans ook makkelijk kunnen worden gedetecteerd.

Een bedrijf die op beveiliging tegen afluisteren is gespecialiseerd heeft geen problemen om zo’n apparatuur uit grote afstand binnen een lokaal te detecteren en te verwijderen.

Maar een dergelijke zoekttocht duurt natuurlijk niet, zoals de media het vaak laat zien, enige minuutjes, waarbij een vermeende deskundige met een goedkoop wants-zoek-apparaat of een mini-spion-vinder en een lang voor de spiegel geoefende blik, die serieusiteit en vakkennis zou laten zien, in het lokaal rond loopt en binnen enkele minuten constateerd dat in dit lokaal afluisterapparatuur aanwezig is of niet.

Daadwerkelijk duurt een RF-Scan ettelijke uren en kan alleen met adequaat Hightech-Equipment worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk de doeltreffende veiligheid te verkrijgen die men wil hebben.

Vergeet alle gerei uit de verschillende Spy Shops, die worden aangeprezen en die in staat zullen zijn alle soorten van wantsen te kunnen detecteren. Zacht uitgedrukt is dit niets anders dan onzin.

Natuurlijk is het mogelijk, dat deze tuigen ook een keer goed werken, maar zo’n afluisterafweer zou niet aan het toeval worden overlaten, maar met technisch equipment dat op de hoogste standaard werkt, zodat de analyse niet op goed geluk berust.

Een persoon die zulk een onderzoek met een klein koffertje en maar een apparaat offeerd is voermoedelijk een charlatan die eigenlijk veiligheid voorspiegeld, die de facto niet existeerd. Er bestaat geen enkel gerei dat in staat is alle vormen van afluisterapparatuur te detecteren.

Dan zouden alle anderen tuigen, die ook in het internet er aanbod staan, alleen weggegooid geld zijn.Ofwel wilt u weten of u wordt afgeluisterd of juist niet. Als u het wilt weten kunt u niet onderuit een professioneel zoektocht naar afluisterapparatuur te laten uitvoeren.

De optische wants is een afluisterapparatuur dat geluiden in een optisch impuls of een lichtstraal transformeerd. Deze soort wants wordt maar weinig gebruikt, omdat ze heel duur zijn.

Maar door gespecialiseerde bedrijven met het benodigde Know-How is ze relatief makkelijk te detecteren. Hiervoor worden bij voorbeeld actieve en passieve laser-listening-apparatuur gebruikt waarmee optische afluisterapparatuur kan worden gedetecteerd.

De boven genoemde verschillende soorten van wantsen en afluisterapparatuur geven een basis-classificering. Feitelijk worden in de afluister-sector vaak de gemoemde afluister-technieken met elkaar gecombineerd om een „afluister-mix“ op te wekken en te gebruiken.

Worden ze afgeluisterd?

Lauschabwehr Kontakt

Advieshotline:

+49 2369 20 30 490

  • We detecteren allerlei soorten bugs
  • Professionele afluisterbeveiliging
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Maximale veiligheid

Beveiligd contactformulier:

    Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

    Door het versturen van dit bericht bevestig ik de informatie over de gegevensbescherming. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met als doel contact met mij op te nemen.

    Als u contact met ons opneemt via het formulier op de website of via e-mail, worden uw gegevens door ons opgeslagen voor de verwerking van uw aanvraag en in geval van vervolgvragen. Wij zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven zonder uw voorafgaande toestemming. Let op ons privacybeleid.