+49 2369 20 30 490 info@afluisteren.com

Waarover gaat het bij afluisterapparatuur detecteren?

Het maken, verkopen, en controleren van illegale observatieapparaten is een multi-biljoen zwarte markt industrie verspreid over de gehele wereld.

Iedereen die over een soldeerijzer beschikt en over een basiskennis in de elektronica, kan een afluisterapparaat bouwen en installeren.

De basiselementen voor zulk een apparaat kan men gemakkelijk verkrijgen over het internet of overnemen uit elektronische gebruiksvoorwerpen zoals draadloze telefoons, intercomsystemen en televisies.

Over de gehele wereld wordt er elke dag ongeveer 6 miljoen Euro aan spionageapparatuur verhandeld. De meeste van deze producten worden gewoon in de winkel verkocht, door Spyshops en andere leveranciers.

Elk jaar worden er biljoenen uitgegeven aan legitieme afluisterproducten, gekocht door wetshandhavers, het leger en geheime diensten.

De verkoop van afluisterapparatuur is een miljardenzaak - afluisterapparatuur detecteren

Bugging-apparaten kunnen legaal worden gekocht en verkocht. Het clandestiene gebruik is echter illegaal.

Dit materiaal wordt over het algemeen openbaar verkocht, via post en via internet. De meeste van deze bugs kosten slechts enkele euro’s, gesofisticeerde producten echter kosten al gauw 1000€.

Technische Spionage en industriële spionage zijn een serieus probleem wat een ZEER ZWARE IMPACT op uw bedrijf en uw persoonlijke vrijheid kan hebben.

De Verdediging

Wanneer u zich zorgen maakt dat u stiekem wordt afgeluisterd, dan zou het verstandig kunnen zijn om een TSCM firma te contacteren en onmiddellijk een “Bug doorlichting” of TSCM in te plannen.

Bel echter niet vanaf een verdachte telefoon, mobieltje of draadloze telefoon en wees u ervan bewust dat het belangrijk is om op een discrete wijze, zo vlug mogelijk iemand ter plaatse te krijgen.

Wij bieden technische contraspionage- en and ingenieursdiensten inclusief:

 • Kwetsbaarheidanalyse
 • TSCM Inspecties
 • Bug doorlichting
 • Wiretap detectie
 • In Place Monitoring (IPM)
 • Full TSCM Onderzoek/Doorlichting
 • In Place Monitoring + TSCM Onderzoek
 • Externe RF observatie
 • Beschermend detail TSCM Onderzoek end doorlichtingen
 • TSCM Preconstructie Assistentie
 • TSCM Screening
 • TSCM Training
 • Afgeschermde Ruimte Certificering

Verschillende types TSCM Diensten

TSCM – Tegenmaatregelen tegen technische spionage

TSCM houdt alle tegenmaatregelen in aangewend om de interceptie van gevoelige, geklasseerde of privé-informatie te voorkomen of te detecteren.

TSCM is door de band genomen een inspectie door een technieker of ingenieur van een fysieke ruimte of een fysiek voorwerp (aktetas, auto, bureau, huis, apparaten (bugs), en op technische zwaktes in veiligheidssystemen en technische beveiligingsgevaren.

Een TSCM specialist zal ook alle sloten, alarmen en andere fysieke en elektronische veiligheidscontroles op zwakheden controleren.

Kwetsbaarheidanalyse/Gevaar Beoordeling

Een formele kwetsbaarheidanalyse of gevaar beoordeling zou lang voor een TSCM doorlichting moeten worden doorgevoerd.

De TSCM specialist zal normaal gezien het gebouw gedurende enkele dagen bezoeken en eventuele zwakheden in sloten, deuren, alarmen, omheiningen, videocamera’s, telefoonsystemen, netwerken en computerveiligheid identificeren.

Het eindproduct voor een kwetsbaarheidanalyse is een kort verslag waarin specifieke kwesties worden geadresseerd die dienen te worden gecorrigeerd.

Dit type inspectie kan het senior management helpen hun due diligence taken te vervullen.

Het primaire doel van een kwetsbaarheid analyse is om volgende vragen te kunnen beantwoorden:

 • Wie zou ons willen bespioneren?
 • Welke informatie zouden hen interesseren?
 • Op welk vlak zouden ze ons aanvallen?
 • Wanneer zijn we het meest kwetsbaar?
 • Hoe kunnen ze ons aanvallen?
 • Wat zou het resultaat zijn indien er bedrijfsgeheimen zouden uitlekken?
 • Zijn we net zo veilig als we denken, waar zijn we kwetsbaar?

Wanneer u een TSCM dienst doorvoert zonder eerst een kwetsbaarheidanalyse te hebben gevoerd of de mogelijke gevaren te hebben geëvalueerd, dan is dit een verspilling van uw geld.

Compleet TSCM Onderzoek/Doorlichting

Een uitgebreid elektronisch, visueel en fysiek onderzoek van een kwetsbaar gebouw door TSCM personeel (met gebruik van labo instrumenten) om te verzekeren dat het gebied vrij is van technische penetraties en om technische gevaren op te sporen evenals eventuele zwakheden.

Dit soort inspecties wordt gewoonlijk enkel voor advocaten, stafmedewerkers en in bedrijfsraadruimten gevoerd.

Voor zulk een onderzoek wordt elke draad in het gegeven gebeid geïnspecteerd op om het even welk type verborgen afluister of videoapparatuur. Voor afluisterapparatuur dat uitzendt via luchtgolven wordt speciaal materiaal gebruikt.

Normaal wordt eerst zulk een RF onderzoek uitgevoerd, gevolgd door een draad en geleider onderzoek, gevolgd door een intensief fysisch onderzoek.

Een formele TSCM training is zeer intensief en tijdrovend en u er is een expertniveau in veiligheidskennis, elektronica, communicatie en computerwetenschappen vereist.

Dit type inspectie wordt normaal gezien gevoerd op militaire domeinen, ambassades, bij defensie, in energiedepartementen, bij regeringen, etc.

(IPM+) In Place Monitoring + TSCM onderzoek

Dit is een van de meest gebruikelijke inspecties en houdt een volledige doorlichting in voor een specifiek gebeurtenis et dan een normaal IPM onderzoek tijdens de gebeurtenis.

Meestal uitgevoerd voor bedrijfsvergaderingen op hoog niveau, raad van bestuur, SCIF en andere gelijkaardig hoogst geheime vergaderingen.

Beschermend Detail TSCM Onderzoek/Doorlichting

Enkel uitgevoerd in bedreigende situaties (hoofd-van-state, diplomaten, VIP’s, artiesten, Corporate executives, en de zeer rijken).

Dit soort spionage wordt gevoerd door geheime diensten over de gehele wereld voor hun regeringen. Naast een volledige inspectie houdt dit ook het inspecteren en röntgen van muren, lampen, meubels, kussens, enz. in.

De formele training om zulk een doorlichting te kunnen doorvoeren is zeer zwaar en houdt vele jaren van training én een hoge expertise in. Zulk personeel zal ook worden getraind in een soort “etiquette op hoog niveau”.

Een Beschermend Detail TSCM Inspectie houdt specifiek materiaal in.

Preconstructie Assistentie

Een dienst uitgevoerd door TSCM personeel gedurende de planning stadia van een nieuwe constructie.

TSCM Screening

Deze inspectie houdt het onderzoek van materiaal en meubels in vooralleer ze in een ruimte – waarin voordien een TSCM onderzoek werd uitgevoerd – worden overgebracht.

De objectieven van om het eender welk TSCM Programma of Dienst:

Detectie, Maatregelen genomen om technische spionage apparaten, technische veiligheidsbedreigingen en fysische veiligheid zwakten op te sporen die een technische of fysische penetratie in een gebouw zouden kunnen mogelijk maken.

Een technisch spionageapparaat is ontworpen om conversaties of elektronische transmissies te onderscheppen en zijn over het algemeen bekend als bugs.

Een technische veiligheidsbedreiging zou een onbedoelde overdracht van informatie kunnen toelaten en houdt elke conditie in die eventueel de technische observatie van een ruimte zou kunnen toelaten.

Dit kan gebeuren met materiaal door zijn normaal ontwerp, installatie, werking, onderhoud, beschadigde toestand of verslechtering van één van zijn componenten.

Bijvoorbeeld, sommige telefoons hebben de mogelijkheid om audio over te dragen, zelfs al ligt de hoorn op de haak.

Tenietdoen, het proces van neutraliseren of ontkenning door de plaatsing van zulke technische apparatuur te bemoeilijken.

Dit houdt in ervoor te zorgen dat een kamer met adequaat fysieke bouw- en beveiligingsmaatregelen is voorzien en dus de plaatsing van illegale afluisterapparatuur ineffectief wordt.

Isolatie, een methode om af te schrikken, of om de invoering van een afluisterapparaat uiterst moeilijk te maken; door het oprichten van speciale gebieden, veiligheidsgebieden of SCIF voor het voeren van geclassificeerde of gevoelige activiteiten.

Worden ze afgeluisterd?

Lauschabwehr Kontakt

Advieshotline:

+49 2369 20 30 490

 • We detecteren allerlei soorten bugs
 • Professionele afluisterbeveiliging
 • Hoogwaardige apparatuur
 • Maximale veiligheid

Beveiligd contactformulier:

  Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

  Door het versturen van dit bericht bevestig ik de informatie over de gegevensbescherming. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met als doel contact met mij op te nemen.

  Als u contact met ons opneemt via het formulier op de website of via e-mail, worden uw gegevens door ons opgeslagen voor de verwerking van uw aanvraag en in geval van vervolgvragen. Wij zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven zonder uw voorafgaande toestemming. Let op ons privacybeleid.