+49 2369 20 30 490 info@afluisteren.com

Analyse met behulp van röntgentechnologie

Nadat de visuele inspectie is voltrokken, resten er altijd bepaalde gebieden niet doorgemeten kunnen worden en elementen die niet uit elkaar te schroeven vallen.

In het kader van een contraspionageactie worden verdachte voorwerpen daarom onmiddellijk in de desbetreffende lokalen onderzocht met röntgenapparatuur; in zoverre deze optie werd aangevraagd in het kader van de contraspionage.

Moderne afluisterapparatuur bestaat in miniatuurvorm en kan dus in vrijwel alle onderdelen van kwetsbare lokalen of ook in objecten zitten verstopt. Voor het verkrijgen van uitsluitsels, is het bij onzekerheid dus ongetwijfeld noodzakelijk om draagbare röntgenapparatuur in te zetten.

Onderzoek door middel van röntgenapparatuur laat toe om de kern van niet-meetbare objecten of niet-demonteerbare voorwerpen te onderzoeken zonder ze te moeten vernietigen.

Een voorbeeld van een alledaags risico is bijvoorbeeld de typische telefoonhoorn. In bijna alle gebouwen is er telecommunicatieapparatuur aanwezig. Een telefoon is normaliter uitgerust met een hoorn.

Deze hoorn is naast een luidspreker ook uitgerust met een microfoon. Anders zou het niet werken. Tegenwoordig kunt u op het internet telefoonhoorns kopen die kant-en-klaar zijn voor het onderscheppen van informatie.

In een afluisterapparaat worden compacte technische apparaten met behulp van röntgentechnologie onderzocht op bugs.

Het gebruik van röntgentechnologie bij een afluisterverdediging.

De bug wordt in de hoorn gelast en door middel van een klemstekker met de werkelijke telefoon verbonden.

Voor het uitwisselen van deze hoorns – die trouwens als toebehoren voor op zowat elk type telefoon, voor bijna om het even welk bereik, in elke gewenste kleur en met elke gewenst opdruk, kunnen worden gekocht – benodigd men slechts enkele seconden.

Zelfs niet-technische medewerkers zij na aankoop van dergelijke telefoonhoorns in staat om in slechts enkele seconden een telefoon af te luisteren, door het simpelweg uitwisselen van hoorns.

Dergelijke hoorns kunnen door middel van conventionele elektronische hulpmiddelen niet worden doorgemeten omdat deze niet kunnen aangeven of er in de hoorn naast de reguliere microfoon ook nog een tweede microfoon – gebruikt als bug – werd ingebouwd.

Hier is röntgenonderzoek dus de enige optie om vast te stellen, of zoals beschreven in dit voorbeeld, de telefoon wordt afgeluisterd. Vanzelfsprekend geldt zulk een scenario ook voor andere elektronische objecten, zodat ook hier een uitgebreid röntgenonderzoek dient te worden aangewend.

De beller zal onmiddellijk na het activeren van een geïntegreerd afluisterapparaat, in staat zijn om elk woord dat in de desbetreffende ruimte wordt uitgesproken – ongeacht of het gesprek al dan niet per telefoon werd gevoerd – af te luisteren vanaf om het even welke locatie.

Hiermee wordt afluisteren dus kinderspel. Er is geen enkele technische kennis vereist om een bug in te bouwen, omdat elke leek het verwisselen van de hoorns in enkele seconden kan afronden.

Zelfs in ruimtes waartoe – door een hoog beveiligingsniveau – enkel geautoriseerde personen toegang hebben en waar er geen bezoekers komen, noch klantenverkeer is; is een vervanging van de oorspronkelijke telefoonhoorn met een gemanipuleerde hoorn denkbaar.

Dit bijvoorbeeld door middel van onderhoud- of schoonmaakpersoneel die tot zulk een actie worden aangemoedigd.

Worden ze afgeluisterd?

Lauschabwehr Kontakt

Advieshotline:

 

+49 2369 20 30 490

 

  • We detecteren allerlei soorten bugs
  • Professionele afluisterbeveiliging
  • Hoogwaardige apparatuur
  • Maximale veiligheid

Beveiligd contactformulier:

    Gelieve alle velden met een * in te vullen. (verplichte velden)

    Door het versturen van dit bericht bevestig ik de informatie over de gegevensbescherming. Ik ga akkoord met de elektronische verwerking van mijn persoonlijke gegevens met als doel contact met mij op te nemen.

    Als u contact met ons opneemt via het formulier op de website of via e-mail, worden uw gegevens door ons opgeslagen voor de verwerking van uw aanvraag en in geval van vervolgvragen. Wij zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven zonder uw voorafgaande toestemming. Let op ons privacybeleid.